Mausoleul Eroilor din comuna Valea Mare-Pravăţ, judeţul Argeş, cunoscut şi sub numele de Mausoleul de la Mateiaş, este dedicat eroilor din Războiul de Întregire Naţională dintre anii 1916-1918. Este situat pe Drumul european E574 (DN 73), la 11 km de Câmpulung spre Braşov, pe Dealul Mateiaş.

Aflată la 5 km nord-est de Câmpulung, biserica este săpată în stâncă la altitudinea de 765 metri. Face parte dintr-o zonă cu străvechi vestigii istorice şi este datată din prima jumătate a secolului al XVI-lea. Biserica are hramul "Intrarea în Biserica a Maicii Domnului" şi "Izvorul Tămăduirii".Tradiţia asociază începuturile mănăstirii cu descoperirea în peşteră a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, care se află în biserica mânăstirii şi despre care se spune că ar fi fost pictată de Sf. Ap. şi Evanghelist Luca. O cruce veche din 1601 este ridicată lângă turlă

Cunoscută cu denumirea de “Schitul Cetăţuia Negru-Vodă”, mânăstirea, foarte veche, este construită în vârful unei creste stâncoase, la o altitudine de 881 de metri, pe malul stâng al râului Dâmboviţa. În tradiţia locului se spune că pe culmea abruptă de piatră, ce se înalţă între râul Dâmboviţa şi părăul Cetăţuia ar fi existat o cetate de rezistenţă de pe vremea ocupaţiei romane. Cetatea ar fi fost loc de refugiu pentru legendarul domn al Ţării Româneşti, Negru-Vodă, care avea aici şi o peşteră de taină, numită până astăzi “Peştera lui Negru-Vodă”

In zona Campulug va puteti puteti bucura deasemenea de trasee montana pe care le puteti face cu piciorul sau pe bicicleta.

De peste proaspat de la pastravariile din zona si de cursuri de echitatie la herghelia Sapte cai


Bucuresti-Campulung-Rucar-Moieciu-Brasov. este unul dintre cele mai frumoase trasee montane din tara, de care va puteti bucura poposind la pensiunea Un baiat si o fata